Uwierzytelnianie biometryczne chroni dane dotyczące wydatków przed dostępem innych osób, gdy podniosą Twoją odblokowaną telefon. Po włączeniu ShareCost poprosi Cię o twarz lub odcisk palca po tym, jak aplikacja była przez jakiś czas w tle.
Włączanie
- Otwórz kartę Profile i stuknij Edit Profile.
- W sekcji Security włącz Biometric Authentication.
- Telefon poprosi Cię o uwierzytelnienie jako test (Test biometric authentication). Po sukcesie zobaczysz Biometric authentication successful!, a przełącznik pozostanie włączony.
Twój telefon musi mieć już skonfigurowany Face ID, Touch ID lub odcisk palca. W przeciwnym razie aplikacja wyświetli komunikat No biometric credentials enrolled. Please set up Face ID, Touch ID, or Fingerprint in your device settings.
Co się dzieje dalej
Gdy powrócisz do ShareCost po około pięciu minutach spędzonych w tle, pojawi się ekran Secure Access (Please authenticate to access your ShareCost data). Stuknij Authenticate i użyj swojej twarzy lub odcisku palca. Jeśli to się nie powiedzie, użyj Use Passcode, aby wprowadzić kod dostępu telefonu.
Wyłączanie
Otwórz Edit Profile i wyłącz Biometric Authentication. Ekran blokady wyświetla notatkę: You can disable biometric authentication in app settings.
Warto wiedzieć
- To ustawienie dotyczy każdego urządzenia oddzielnie. Włącz je osobno na każdym telefonie lub tablecie, którego używasz.
- Nie zastępuje ono logowania do konta. Nadal logujesz się przy pomocy e-maila, magicznego linku lub konta społecznościowego.
- Jeśli telefon wyświetli Biometric hardware not available, urządzenie nie posiada obsługiwanego czujnika.
Web
Aplikacja internetowa nie ma blokady biometrycznej. Wyloguj się, gdy opuszczasz komputer wspólny.