Když je cesta u konce nebo se končí sdílení bytu, máte tři možnosti. Archivování skryje skupinu pouze pro vás. Opuštění vás odebere ze skupiny. Smazání odebere skupinu pro všechny.
Archivovat skupinu
- Otevřete skupinu, klepněte na ikonu ozubeného kola a otevřete Nastavení skupiny a posuňte se na Archivovat skupinu.
- Klepněte na Archivovat skupinu a potvrďte Archivovat.
Skupina zmizí z vašich seznamů a z vašich součtů. Ostatní členové nejsou ovlivněni. Chcete-li ji obnovit, klepněte na Archivované v záhlaví Skupiny, otevřete Archivované skupiny a klepněte na Obnovit.
Opustit skupinu
- V Nastavení skupiny se posuňte na Bezpečnostní zóna. Zobrazuje Váš zůstatek v této skupině:.
- Klepněte na Opustit skupinu a potvrďte Opustit.
Skupinu můžete opustit pouze v případě, že je váš zůstatek Vyrovnán:
- Před opuštěním skupiny musíte vyrovnat své dluhy: nejdříve zaplaťte, co dlužíte.
- Před opuštěním skupiny musíte vyrovnat všechny nároky: ostatní vám ještě dluží.
- Jste jediným správcem této skupiny. Prosím nejdříve přidejte dalšího správce nebo odeberte ostatní členy.
- Jste jediným členem této skupiny. Skupinu můžete pouze smazat.
Smazat skupinu
Skupinu mohou smazat pouze správci.
- V Bezpečnostní zóně klepněte na Smazat skupinu.
- Potvrďte. Aplikace upozorní: Tuto akci nelze vrátit zpět a všechny výdaje budou ztraceny.
Všichni členové ztratí skupinu, její výdaje a její vyrovnání.
Dobré vědět
- Archivování je bezpečná volba pro skupiny, na které se možná chcete podívat znovu. Archivované skupiny se stále synchronizují a lze je otevřít z Archivovaných skupin.
- Smazanou skupinu nelze obnovit.
Web
- Archivovat: otevřete skupinu, klikněte na Upravit skupinu a použijte Archivovat skupinu. Archivované skupiny se zobrazují na Řídicím panelu v části Archivované skupiny, kde je přináší zpět Obnovit.
- Opustit: běžní členové mají v záhlaví skupiny tlačítko Opustit skupinu. Je zakázáno, dokud není váš zůstatek nulový (Vyrovnejte svůj zůstatek před odchodem). Správci odejdou z Upravit skupinu, Bezpečnostní zóna; jediný správce musí nejdříve přiřadit dalšího správce.
- Smazat: správci kliknou na Upravit skupinu, Bezpečnostní zóna, Smazat skupinu. Web varuje: Tím se skupina trvale odebere pro všechny členy.