Кожна група має щонайменше одного адміністратора. Людина, яка створює групу, є її першим адміністратором. Адміністратори можуть редагувати групу, керувати учасниками, повторно генерувати код запрошення та видаляти групу. Звичайні учасники можуть додавати видатки, коментувати, оспорювати, розраховуватися та покидати групу.
Зробити когось адміністратором
- Відкрийте групу й перейдіть на вкладку Учасники.
- Натисніть на учасника. Відкриється меню Керування ….
- Натисніть Зробити адміністратором та підтвердьте. Учасник тепер має мітку Адміністратор.
Щоб забрати цю роль назад, натисніть на учасника та виберіть Видалити роль адміністратора.
Видалити учасника
- На вкладці Учасники натисніть на учасника та виберіть Видалити з групи.
- Підтвердьте Видалити. Додаток виведе попередження: Цю дію неможливо скасувати.
Видалена людина втрачає доступ до групи. Видатки, які вона сплатила або брала участь, залишаються в групі, тому залишки залишаються правильними.
Закріпити учасників для розподілу за замовчуванням
Зіркиці на вкладці Учасники позначають закріплених учасників. Закріплені учасники попередньо вибираються, коли хтось створює нову видатку в цій групі. Натисніть на зіркицю, щоб Закріпити як учасника розподілу за замовчуванням або Видалити з учасників розподілу за замовчуванням.
Корисно знати
- Тільки адміністратори бачать Зробити адміністратором, Видалити роль адміністратора та Видалити з групи.
- Адміністратор не може покинути групу, якщо вони є єдиним адміністратором та залишаються інші учасники. Спочатку підвищте когось, див. Архівувати, покинути або видалити групу.
- Учасники, які приєдналися через додаток, називаються реальними учасниками; люди, якими ви керуєте від їхнього імені, — це віртуальні учасники, див. Додати віртуального учасника для когось без додатка.
Web
Вкладка Учасники в мережі відображає ролі та дозволяє додавати або видаляти віртуальних учасників. Підвищення адміністраторів та видалення реальних учасників здійснюється в мобільному додатку.